Kijk uit: oplichters azen op je bankcodes via je digipass

No Comments

De federale politie waarschuwt voor het feit dat oplichters steeds vaker uw geheime bankcodes trachten te achterhalen door u telefonisch te contacteren met de vraag om uw digipass te gebruiken. Dat is het apparaatje dat u nodig hebt om aan online banking te doen.

De daders doen zich voor als medewerkers van een overheidsdienst, bijvoorbeeld een belastingsdienst, met de melding dat u een groot bedrag zal terugbetaald krijgen op uw bankrekening. Hij beweert dat een collega u later zal contacteren voor meer details, wat doorgaans vrij snel gebeurt. Deze tweede persoon tracht op deze manier uw bankgegevens te weten te komen.

Hierbij vraagt hij het slachtoffer om de digipass te gebruiken en de verschillende codes aan hem door te geven. Op die manier kunnen de daders verschillende geldtransacties doen op de bankrekeningen van het slachtoffer, die al snel geld van zijn rekening ziet verdwijnen.

De politie roept nogmaals op om op geen enkele manier de gegevens van uw digipass of andere bankgegevens aan onbekenden door te geven. Indien u slachtoffer bent van gelijkaardige feiten, gelieve dan klacht neer te leggen bij de politie in uw buurt.

Bron: Kijk uit: oplichters azen op je bankcodes via je digipass – HLN.be

Jeroen Dugernier is al van kleinsaf gepassioneerd door alles wat met technologie te maken heeft. Momenteel is hij zaakvoerder van Du-IT en liggen zijn interesses vooral bij alle nieuwe cloud gestuurde technologieën die op ons afkomen en onze wereld de komende jaren ingrijpend zullen veranderen.

Over ons en deze blog

Du-IT levert IT diensten aan particulieren, zelfstandigen en KMO's uit de regio.

Du-IT levert hardware, software, cloud diensten en managed services. Wij focussen op zelfstandigen, vrije beroepen en KMO's.

Abonneer op onze nieuwsbrief!

More from our blog

See all posts