Daarom stappen bedrijven sneller over naar Windows 10

No Comments

Bedrijven houden minder lang vast aan Windows 7 en 8 dan ze deden bij Windows XP, en dat heeft enkele redenen. Bedrijven maken de overstap naar Windows 10 sneller dan voorheen het geval was voor andere Windows-versies. Dat blijkt uit een ondervraging van Gartner. Zo’n 85 procent van bedrijven zal Windows 10 tegen het einde van 2017 uitrollen.SecurityAan het onderzoek namen ruim duizend IT-verantwoordelijken deel uit de VS, Europa en Azië. Veiligheid bleek vaak de belangrijkste reden om over te stappen naar het nieuwste besturingssysteem, iets dat Microsoft ook zelf steeds in de verf zette. Maar liefst 49 procent van de ondervraagden zei dat ze Windows 10 zullen uitrollen wegens de security-verbeteringen. Andere overtuigende factoren die worden genoemd, zijn de cloudintegratie-mogelijkheden, het gemak van de Universal Windows Apps die zowel op pc als mobiele toestellen draaien, en het naderende einde voor Windows 7. LEES DIT: Alles wat je moet weten over Windows Creators Update voor bedrijven in 4 vragenDe voorloper van Windows 8 blijft echter enorm populair en is volgens cijfers van StatCounter nog steeds het meest gebruikte OS wereldwijd. Desondanks liet Microsoft weten het besturingssysteem vanaf 2020 niet meer te ondersteunen, en dus geen updates meer te voorzien voor het gevierde OS. Niet dat gebruikers zo lang moeten wachten om Windows 7 gedag te zeggen: Microsoft spoort iedereen aan om vóór de deadline over te stappen naar een nieuwer besturingssysteem.21 maandenDe aanmoediging lijkt te werken. Bedrijven schakelen sneller over naar Windows 10. Volgens Ranjit Atwal, onderzoeksdirecteur bij Gartner, is de gemiddelde periode om Windows 10 te evalueren en uit te rollen van 23 naar 21 maanden geslonken. “Grote bedrijven zijn oftewel al bezig met Windows 10-upgrades of hebben het upgraden uitgesteld tot 2018. Dat komt wellicht omdat ze legacy-applicaties naar Windows 10 moeten overzetten of die legacy-applicaties moeten vervangen voor de Windows 10-migratie plaatsvindt,” aldus Atwal.

Bron: Daarom stappen bedrijven sneller over naar Windows 10 | Smart Business : Smart Business

Jeroen Dugernier is al van kleinsaf gepassioneerd door alles wat met technologie te maken heeft. Momenteel is hij zaakvoerder van Du-IT en liggen zijn interesses vooral bij alle nieuwe cloud gestuurde technologieën die op ons afkomen en onze wereld de komende jaren ingrijpend zullen veranderen.

Over ons en deze blog

Du-IT levert IT diensten aan particulieren, zelfstandigen en KMO's uit de regio.

Du-IT levert hardware, software, cloud diensten en managed services. Wij focussen op zelfstandigen, vrije beroepen en KMO's.

Abonneer op onze nieuwsbrief!

More from our blog

See all posts